Benoît Lutgen wint broederstrijd in Bastogne
Benoît Lutgen behoudt zijn sjerp. Foto: BELGA

CDH heeft zijn belangrijkste overwinning op zak . Partijvoorzitter Benoît Lutgen wint de broederstrijd met Jean-Pierre Lutgen en kan burgemeester blijven.De man achter Ice Watch zegt dat 'het politieke avontuur hier eindigt voor mij'.

CDH-voorzitter Benoît Lûtgen blijft burgemeester van Bastogne. Hij klopt zijn broer en uitdager Jean-Pierre ‘Ice Watch’ Lutgen (Citoyens Positifs)  en verbetert zelfs nog zijn monsterscore van zes jaar geleden. Toen behaalde hij met 65 procent al een ruime meerderheid.

In Bastogne stond veel meer op het spel dan alleen de sjerp. Jean-Pierre Lutgen kondigde goed een maand geleden aan dat hij een gooi zou doen naar het burgemeesterschap. Daarvoor stelde hij een lijst samen die de partijen PS, MR, Défi en Ecolo verenigde. De twee broers liggen al jaren met elkaar overhoop en dat werd er na de kandidatuur van Jean-Pierre, de oudste van de twee, niet beter op.

Twee broers mogen wettelijk niet samen in de gemeenteraad zitten. Een van beiden zou dus burgemeester worden, de andere zou niet eens in de gemeenteraad mogen zitten. Voor Benoît Lutgen, als voorzitter van het CDH, zou verlies het einde van zijn politieke carrière betekenen en het begin van een nog diepere crisis voor zijn partij. 

Jean-Pierre Lutgen heeft zijn aanhangers al toegesproken. 'Het politieke avontuur stopt hier voor mij. De Bastognards hebben zich duidelijk uitgesproken. Mijn toekomst ligt nu buiten Bastogne.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig