Uitspraak in strafdossiers van Wesley, Carcela en Ocansey nog maar eens uitgesteld
Foto: BELGA

Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) moesten vandaag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnen maar… de beslissing werd nog maar eens uitgesteld naar vrijdag 26 oktober. Vandaag is beslist dat de debatten heropend zijn en dat het bondsparket moet aantonen dat de eerste indicatieve tabel (die van vorig seizoen) rechtsgeldig is. Dus: over twee weken pas verdict.

Het viertal werd aanvankelijk in augustus (!) bestraft maar werd eerder in beroep vrijgesproken van schorsing, omdat de indicatieve tabel waarop straffen gebaseerd zijn niet officieel goedgekeurd was door de Pro League. Intussen is dat wel gebeurd, waarop de Evocatiecommissie besliste om de spelers terug in te leiden bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Het Bondsparket had in het verleden zes speeldagen schorsing en 6.000 euro boete gevorderd voor een elleboogstoot van Wesley. Het beroep tegen een schorsing van meer dan vijf speeldagen werkt niet opschortend en dus zat de Braziliaanse spits al twee duels aan de kant. Hij riskeert er, net als Ocansey overigens, nog vier geschorst te worden. Carcela en Brogno hangen nog twee schorsingsdagen boven het hoofd.