Matchfixing in de Champions League? Frans gerecht voert onderzoek naar wedstrijd van PSG
Foto: AFP

Het Franse gerecht voert een onderzoek naar mogelijke matchfixing bij de Champions League-wedstrijd van vorige week woensdag tussen Paris Saint-Germain en het Servische Rode Ster Belgrado. Dat meldt het Franse L’Equipe. De wedstrijd eindigde op 6-1.

De Europese voetbalfederatie Uefa was enkele dagen voor de wedstrijd getipt dat een bestuurslid van Rode Ster van plan was om samen met enkele medeplichtigen enkele miljoenen euro’s in te zetten op een nederlaag van zijn team met vijf doelpunten verschil. Het zou gaan om een bedrag van bijna vijf miljoen euro. Daarmee kon hij tientallen miljoenen euro's winst maken.

De Uefa bracht daarop het Franse parket op de hoogte. De bron die de informatie naar de Uefa lekt, wordt als "betrouwbaar" aangezien, aldus L'Equipe. De krant meldt dat ook de trainer van Rode Ster Vladan Milojevic gevraagd werd om bepaalde instructies uit te voeren. Ook spelers zouden daarbij benaderd zijn. 

De Franse spelkanscommissie laat weten dat op de Franse gokmarkt en in de partnerlanden geen anomalieën zijn vastgesteld. Volgens een bron dicht bij het dossier kan dat betekenen dat de weddenschappen op 'exotische markten' zijn gesloten die slecht gecontroleerd worden.

'Ik kan hier geen enkele commentaar op geven', zegt een woordvoerder van de Rode Ster.