Pijn aan de arm dwingt Elise Mertens tot opgave: “Stoppen was het beste wat ik kon doen”
Foto: AFP

Voor Elise Mertens (WTA 15) eindigde het toernooi van Tianjin (750.000 dollar) vrijdag in de kwartfinales. De Limburgse moest bij een 6-2, 4-0 achterstand geblesseerd opgeven tegen de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 30). “Dit is uiteraard niet hoe ik mijn toernooi wilde afsluiten”, reageerde Belgiës beste tennisster.

Mertens had begin mei nog vlot gewonnen van Hsieh op het toernooi van Rabat, maar vrijdag waren de rollen omgekeerd. “Ze speelde heel goed en ik had de indruk dat bij haar alles lukte. Voor mij was het minder leuk. Ik had last van mijn arm en de situatie verslechterde naarmate de match langer duurde, vooral bij het opslaan en bij de forehand. Met het oog op mijn gezondheid was het best dat ik stopte. Het is jammer want ik had het gevoel dat ik opnieuw een goed niveau haalde.”

Voor Mertens staan dit jaar nog twee belangrijke afspraken in de agenda. Van 21 tot 28 oktober neemt ze met de Nederlandse Demi Schuurs deel aan het dubbelspel op de Masters in Singapore. De week daarna wacht de WTA Elite Trophy, de B-Masters (in het enkel) in het Chinese Zhuhai.

“Ik ben nog altijd gemotiveerd om mijn seizoen op een mooie manier te beëindigen. Ik ben dus heel blij dat ik naar Singapore en Zhuhai mag afreizen”, vervolgde Mertens, die nog op zoek is naar een opvolger voor haar Duitse coach Dieter Kindlmann. In Azië werd ze begeleid door haar mama.