Meer grootouders mee op reis tijdens herfstvakantie
Foto: Getty Images

Neckermann/Thomas Cook noteert deze herfst de helft meer ‘multigeneratievakanties’, waarbij families (grootouders, ouders en kinderen) samen op reis gaan.

Na de mooie zomer blijft de reislust van de Belgen volgens Neckermann/Thomas Cook groot. De touroperator noteert een tweecijferige groei voor de vliegvakanties. Vooral gezinnen met schoolgaande kinderen kiezen voor zon in de herfstvakantie.

De Canarische Eilanden zijn de favoriete bestemming, gevolgd door Turkije en Egypte. De top-5 wordt vervolledigd door Marokko en Tunesië, zo blijkt vrijdag uit een balans voor de boekingen in de herfstvakantie van de touroperator.

De gezinnen kiezen het vaakst voor de zon, terwijl jongere koppels de voorkeur geven aan citytrips. In die laatste categorie groeien Rome, Barcelona en Lissabon stevig, maar blijft ook Londen bijzonder populair.

Neckermann/Thomas Cook geeft vrijdag ook te kennen dat al beduidend meer klanten hun zomervakantie voor 2019 geboekt hebben. Daarbij winnen naast vliegvakanties, autovakanties en citytrips ook cruises en ‘inspiratiereizen’ aan populariteit.