PS-lijsttrekker in Koekelberg noemt N-VA ‘partij met banden met fascisme’
Ahmed Laaouej Foto: Photo News

De N-VA reageert kwaad op een Nederlandstalige open brief van PS-kamerfractieleider en lijsttrekker in Koekelberg, Ahmed Laaouej, waarin hij zegt dat de N-VA banden heeft ‘met zij die heimwee hebben naar het fascisme.’ De Vlamingen van Koekelberg maant hij aan te stemmen voor een ‘democratische lijst’.

Vlaams volksvertegenwoordiger Karl Vanlouwe (N-VA) reageert ontzet: ‘Het politiek debat verlaagt zich tot scheldpartijen en valse beschuldigingen. Het is onaanvaardbaar dat een PS-kamerlid de grootste partij van België beschuldigt van banden met het fascisme.’

De N-VA ontving de brief van inwoners van Koekelberg die hun ongenoegen over de inhoud van de brief zouden hebben laten blijken.

‘Het is onaanvaardbaar dat een PS-kamerlid het nodig vindt om de grootste partij van Vlaanderen én zelfs van België te beschuldigen van een gebrek aan democratische waarden en van banden met het fascisme’, vindt Vanlouwe.

De partij meent dat de zenuwen gespannen staan bij de PS. ‘De N-VA is als Vlaamse partij zichtbaar aanwezig in de Brusselse gemeenten’, zegt Honorata Andrzejewska, lijsttrekker in Koekelberg voor N-VA. ‘De angst bij de PS voor de N-VA moet bijzonder groot zijn om de partij én haar vele kiezers uit Brussel en de rest van Vlaanderen te beschuldigen van een gebrek aan democratische ingesteldheid en banden met het fascisme. Het politiek debat verlaagt zich tot scheldpartijen en valse beschuldigingen.’

Klik op de afbeelding om ze te vergroten