De trainer van Club Brugge, Ivan Leko, heeft vrijdagmorgen opnieuw de training geleid. Een vijftigtal supporters stonden hem op te wachten en onthaalden hem onder luid applaus. Kort na de training stond hij de pers kort te woord.

'Jullie hadden me hier vandaag niet verwacht? Ik schrik daarvan. Heel mijn leven al loop ik met mijn hoofd omhoog. Ik ben ook volledig toegewijd aan deze club waarvoor ik me volledig inzet. Dit is mijn plaats', zei Leko.

De 40-jarige Kroaat kwam kort terug op zijn arrestatie. De onderzoeksrechter heeft hem niet in verdenking gesteld wegens matchfixing of corruptie, wel voor witwassen. 'Ik was echt geschokt. Het was vooral moeilijk voor mijn vrienden en familie. Dit is een belevenis die niemand ooit mag doormaken. Maar ik heb altijd een doel gehad en ken mijn prioriteiten en kan hier met rechte rug staan.'

Leko: 'Of dit mijn imago besmeurd heeft? Ik heb er nog geen besef van. Ik ken ook de omvang niet van de schade. Ik heb twee dagen binnen gezeten. Maar ik zal alleszins terugvechten. Het is een verplichting aan mezelf om hier sterker en beter uit te komen. Ik heb dit alles niet verdiend. Ik weet dat dit moeilijk was, niet enkel voor mijn familie en vrienden, maar ook voor de supporters en de club.

Leko wou niet ingaan op de vraag of hij een klacht zal indienen tegen het gerecht.