Opgelet: politie houdt stiptheidsacties tijdens ochtendspits
Foto: BELGAIMAGE

De politie voert vrijdagochtend stiptheidsacties over het hele land. De zwaartepunten van de controles liggen onder meer in Limburg, in en rond Brussel en in en rond Turnhout.

De politie zal extra verkeers- en alcoholcontroles houden. Politievakbonden NSPV en VSO protesteren zo tegen de wijzingen van hun statuut, de aanpak van het dossier van transmigranten en het geweld dat ze ervaren op straat.

De acties worden 'heel goed opgevolgd', zegt Carlo Medo, voorzitter van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV). Al blijkt het moeilijk te zeggen hoeveel agenten juist deelnemen aan de acties. 'Het wordt een drukke ochtend voor de politie', stelt de voorzitter van de politievakbond. De actievoerende agenten voeren extra controles uit op het dragen van de autogordel, of controle van het rijbewijs en boorddocumenten.

De acties duren tot ongeveer 8.30 of 9 uur. 'Dat hangt een beetje af van de opdrachten van de teams', aldus Medo.

De politievakbonden hebben de voorbije weken al verschillende protestacties georganiseerd om hun eisen kracht bij te zetten. Eind 2014 was er een gelijkaardige stiptheidsactie. Toen waren er ook acties rond Gent en Antwerpen.