Een Amerikaanse vrouw reageert in een ironisch nummer op uitspraken van president Donald Trump over grensoverschrijdend gedrag. Haar video is viraal gegaan.

‘Het zijn echt beangstigende tijden voor jongens. Het is hard wanneer je reputatie op het spel staat en iedere vrouw die je ooit hebt aangerand plots kan opduiken. Het is een moeilijke tijd voor jongens: ze mogen niet meer met een vrouw praten of hen in de ogen kijken. Het is zo verontrustend: is het verkrachting of gewoon vriendelijkheid?’

De Amerikaanse dansleerkracht en singer-songwriter Lynzy Lab reageert met haar nummer ‘A Scary Time’ op uitspraken van president Donald Trump. In een steunbetuiging aan Brett Kavanaugh had Trump gezegd dat het beangstigende tijden zijn voor jonge mannen die zomaar beschuldigd kunnen worden.

Kavanaugh

Met de nodige ironie en met een ukelele zingt Lynzy Lab waarom de wereld eigenlijk vooral een gevaarlijke plek kan zijn voor vrouwen. Ze noemt Trump of opperrechter Brett Kavanaugh niet bij naam, maar ze verwijst wel naar Christine Blasey Ford, de vrouw die Kavanaugh van aanranding beschuldigde.

‘Ik kan mij na 35 jaar niet uitspreken over mijn verkrachter. Ik word niet ernstig genomen als ik tegen mijn tranen vecht’, zingt ze. Volgens Ford heeft Brett Kavanaugh haar 35 jaar geleden aangerand.

Situaties

Lynzy Lab somt ook situaties op waar vrouwen mee te maken krijgen. ‘Ik kan ’s nachts niet alleen naar mijn auto lopen, ik kan niet op café gaan zonder iemand anders, ik kan niet naar de club gaan om gewoon met mijn vrienden te dansen en ik mag mijn drankje nooit uit het oog verliezen.’

Haar lied ‘A Scary Time’ is intussen viraal gegaan. ‘Ik had niet verwacht dat de reacties zo overweldigend zouden zijn’, zegt de zangeres. Aan het einde van de video roept ze haar kijkers op om te gaan stemmen bij de midterms in november.