Pro League grijpt in: speeldag tien in de Proximus League wordt uitgesteld “om de rust te laten terugkeren”
Foto: BELGAONTHESPOT

De tiende speeldag van komend weekend in de tweede klasse (1B) wordt uitgesteld, zo bevestigt de Pro League. “Om de rust te laten terugkeren”, verklaarde kalendermanager Nils Van Branteghem donderdag aan Belga.

“In overleg met de kalendermanager en mits totaal akkoord van de KBVB beslist de Pro League om de eerstkomende speeldag (speeldag 10) van de Proximus League uit te stellen”, klinkt het. “De aangepaste kalender zal zodra mogelijk meegedeeld worden.”

Het uitstel is een rechtstreeks gevolg van de aantijgingen aan het adres van 1B-club KV Mechelen voor poging tot matchfixing in twee wedstrijden vorig seizoen. Het federaal parket vond indicaties daarvan in een grootschalig onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal.

Belga vernam van goed ingelichte bronnen dat de Pro League vreest voor repercussies van de Mechelse supporters. Die maken hun ongenoegen over het bestuur donderdagavond al kenbaar met een protestactie aan het AFAS-stadion. Bovendien wil de Pro League ook geen rechtsonzekerheid creëren en de integriteit van de competitie beschermen.

LEES OOK: Fans van KV Mechelen zijn razend en eisen uitleg van bestuur: “We voelen ons serieus bedrogen door de club”