‘Brettkavanaugh.com’ linkt naar informatiesite voor slachtoffers seksueel misbruik
Brett Kavanaugh Foto: Photo News

Wie meer wil weten over de pas ingezworen rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof Brett Kavanaugh, zal niet veel wijzer worden van brettkavanaugh.com. Wie daarnaar surft, komt terecht op een website die informatie bundelt voor slachtoffers van seksueel misbruik.

Rechter Kavanaugh werd beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag door Christine Blasey Ford, maar zelf ontkende hij alle aantijgingen. Zijn domeinnaam werd echter drie jaar geleden al opgekocht door ‘Fix The Court’ (repareer het rechtssysteem, nvdr.), een organisatie die ijvert voor verantwoording en transparantie in het Amerikaanse Hooggerechtshof.

‘Ik dacht dat die domeinnaam nog wel van pas zou kunnen komen’, schrijft voorzitter van Fix The Court Gabe Roth. ‘Vandaag wordt brettkavanaugh.com, .org en .net omgeleid naar een pagina met informatie voor slachtoffers van seksueel geweld.’

Gabe schrijft dat hij Dr. Ford gelooft, en dat vergiffenis vragen volgens hem een teken van sterkte is. ‘De ceremonie in het Witte Huis waarbij Kavanaugh werd aangesteld was erg moeilijk voor veel Amerikanen, die slachtoffer zijn van seksueel wangedrag.’

‘Wij geloven overlevers’, staat in het groot te lezen op de website brettkavanaugh.com. De heisa die de aanstelling van Kavanaugh met zich meebracht, zorgde volgens Fix The Court wel voor meer aandacht omtrent seksuele aanranding. ‘Duizenden slachtoffers kwamen de afgelopen maand naar buiten met hun verhaal. Wij geloven jullie. En als je nood hebt aan financiële hulp, kunnen ‘National Sexual Violence Resource Center, End Rape On Campus en Rape, Abuse & Incest National Network jullie helpen’, aldus de website.

Aanstelling

Brett Kavanaugh werd op zes oktober rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, na een tumultueuze aanstellingsprocedure. Dr. Christine Blasey Ford, Deborah Ramirez en Julie Swetnick beschuldigden Kavanaugh van seksueel wangedrag. Ford mocht getuigen voor de Senaat, waarop een FBI-onderzoek volgde. Kavanaugh werd toch aangeduid als nieuwe rechter voor het Hooggerechtshof, met een krappe meerderheid van 50 stemmen tegen 48, Republikeinen tegen Democraten, met in beide partijen één afwijkende stem.