MAD Brussel brengt maand lang eerbetoon aan Belgische mode

Het design- en modeplatform MAD Brussel brengt met haar eerste editie van ‘We Are Fashion’ een maand lang een eerbetoon aan de Belgische mode. Er worden in de hoofdstad tentoonstellingen, modeshows, seminaries, workshops, pop-upstores, performances en rondleidingen georganiseerd rond de Belgische mode van vandaag en morgen.

De avant-première van ‘We Are Fashion’ vindt vanavond plaats, met de uitreiking van de tweede Belgian Fashion Awards in het MAD op de Nieuwe Graanmarkt. Een dag later opent daar de tentoonstelling ‘35 jaar Mode, dit is Belgisch’. De expo wordt een viering van drie decennia van pionierswerk en uitstraling op het vlak van creatie.

Parcours

Een blikvanger van de evenementenmaand is het Mode Parcours. Dat leidt de bezoeker langs meerdere winkelvitrines, galerijen of privélocaties in de Brusselse modewijken en geeft de ontwerpers de kans om hun artistieke installaties te tonen.

Het parcours, onder de artistieke leiding van Gioia Seghers en Adrien Domken, heeft als thema protest, naar aanleiding van vijftig jaar mei ‘68. De designers werd daarom gevraagd hun politieke en maatschappelijke engagement uit te drukken.

MAD organiseert ook twee seminaries over de opstart van een onderneming in de mode of de toekomst van duurzame mode. In Bozar zijn er ook twee avant-premières van modefilms McQueen en Westwood: punk, icon, activist. Al wil ontwerpster Vivienne Westwood zelf liever dat u niet naar die laatste film gaat kijken, omdat ze niet blij is met het resultaat.

Ontdek het volledige programma op de website van het MAD.