AS Monaco stuurt trainer Jardim de laan uit, weg vrij voor Henry bij tegenstander van Club Brugge?
Foto: REUTERS

AS Monaco, na negen speeldagen pas 18e in de Ligue 1, zet een punt achter de samenwerking met coach Leonardo Jardim. Dat heeft de club van Youri Tielemans en Nacer Chadli donderdag bekendgemaakt. Een opvolger werd nog niet aangeduid. Volgens verschillende media is Thierry Henry, momenteel T2 bij de Rode Duivels, een serieuze kandidaat.

De 44-jarige Jardim stond sinds 2014 aan het roer bij AS Monaco, dat hij in 2017 naar de Franse landstitel leidde. De club bereikte dat jaar ook de halve finales van de Champions League, onder meer dankzij een ontbolsterde Kylian Mbappé.

De Portugees stond 233 wedstrijden aan het hoofd bij de Monegasken. “Ik ben dankbaar en fier dat ik AS Monaco meer dan vier jaar heb kunnen trainen”, verklaart Jardim, die eerder ook onder andere Braga, Olympiakos en Sporting Lissabon coachte. “Ik heb altijd het beste van mezelf gegeven en met passie gewerkt. We hebben samen grote overwinningen geboekt en die herinneringen zullen me altijd bijblijven.”

AS Monaco zit in de Champions League in de poule van Club Brugge, samen met Atlético Madrid en Borussia Dortmund. Net als blauw-zwart kon de Franse topclub nog geen punt sprokkelen. Op 24 oktober komt AS Monaco op bezoek in het Jan Breydelstadion, op 6 november trekken de Bruggelingen naar het prinsdom.