Glenn Martens eregast op Pitti Uomo
Foto: REUTERS

De Belgische ontwerper Glenn Martens is eregast op Pitti Uomo in Firenze, de belangrijkste vakbeurs in de herenmode. Twee jaar geleden viel die eer ook al Raf Simons te beurt.

Pitti Uomo, de vakbeurs voor herenmode die voorafgaat aan de defilés in Milaan, zal in januari de schijnwerpers richten op de Belgische ontwerper Glenn Martens, sinds 2013 creatief directeur bij het Parijse modelabel Y/Project en vorig jaar laureaat van de prestigieuze Andam-modeprijs.

‘Firenze was de eerste stad die ik zonder mijn ouders bezocht, op zeventien jaar’, vertelde de Brugse ontwerper aan Business of Fashion. ‘Nu ik de kans krijg om hier een collectie te presenteren, wil ik de link leggen met de historische achtergrond dat deel uitmaakt van het DNA van Y/Project.’

Y/Project was oorspronkelijk een mannenlabel toen Yohan Serfaty het oprichtte, maar Martens lanceerde al snel een vrouwenlijn. Hij combineert de silhouetten graag tijdens shows, en zal dat waarschijnlijk ook in Firenze niet laten. Pitti Uomo vindt plaats van 8 tot 11 januari 2019.