Restaurants op Brusselse Grote Markt willen gemeenschappelijke keuken
Foto: BELGA

Zes restaurants in het centrum van Brussel, waarvan er vier uitgeven op de Grote Markt, gaan werken met een gemeenschappelijke keuken. Dat staat in een plan van de restaurants om uit een procedure van gerechtelijke reorganisatie te komen, zo meldt L’Echo.

Het gaat om de restaurants ‘T Kelderke, La Taverne du Passage, L’Estaminet du Kelderke, La Brouette, La Rose Blanche en Vincent. Zij zullen het plan donderdag voorleggen aan de Franstalige handelsrechtbank in Brussel.

‘In eerste instantie willen de restaurants werken met een gemeenschappelijke keuken, waar de basisproductie van traditionele gerechten zal worden georganiseerd. Die zal dan naar de verschillende restaurants gestuurd worden’, schrijft de Franstalige krant.

La Taverne de Passage zou nog een jaar op eigen kracht blijven werken, maar zou nadien, na het vertrek van zijn chef-kok, ook in het systeem stappen.

De restaurants stellen nog andere maatregelen voor om de gerechtelijke reorganisatie, die in april werd aangevraagd, te kunnen afsluiten.