Max Verstappen Foto: Red Bull Racing
Ondanks hun aanrijding tijdens de GP van Japan afgelopen weekend gelooft Kimi Raikkonen niet dat Verstappen het soort rijder is dat zijn concurrent zonder enige reden van de baan zou rijden.

Op het einde van de eerste ronde van de GP van Japan kwamen Verstappen en Raikkonen onzacht met elkaar in aanraking. De Nederlander miste zijn rempunt bij de laatste chicane en ging rechtdoor, toen hij weer de baan opkwam vond hij Raikkonen op zijn weg en hij dwong de Fin van de baan.  

Terwijl Sebastian Vettel na de race kritiek had op de agressieve rijstijl van de Red Bull-rijder is zijn teamgenoot opvallend milder voor Verstappen.

“In de situatie waarin ik me met hem bevond is het moeilijk te zeggen,” aldus Raikkonen tegenover ‘Motorsport.’ “Ik weet dat het soms onmogelijk is om je auto te draaien als je over de kerbs rijdt. Ik weet niet of dat het geval was.”

“Ik denk dat als we samen op het circuit naast elkaar zouden geweest zijn dat hij me niet van de baan zou gedwongen hebben want daar kennen we allemaal het resultaat van.”

“Het was een wat vreemde situatie waar we in beland waren. Ik denk niet dat hij opzettelijk iemand wou raken maar dit is wat er gebeurd is.”

Raikkonen was dus niet al te boos op Verstappen maar desalniettemin had hij toch liever wat meer ruimte gekregen.

“Ik wou langs de buitenkant gaan om zoveel mogelijk ruimte te geven. Maar hij kwam duidelijk van naast de baan over de grasstrook aan de kerbs.”

“Misschien kon hij niet meer sturen en belandde hij daar gewoon. In een ideale wereld zou hij meer ruimte moeten geven maar ik weet het niet…,” besluit Raikkonen.  

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: