George en Charlotte opnieuw bruidskindjes
Prins George en prinses Charlotte, de twee oudste kinderen van de Britse prins William en Kate Middleton, zullen aanstaande vrijdag bruidskindjes zijn tijdens het huwelijk van prinses Eugenie en haar aanstaande Jack Brooksbank. Dat heeft Buckingham Palace bevestigd.

Prins George zal het huwelijk bijwonen als page boy, een Engelse term voor ringendrager. Het is niet de eerste keer dat hij die rol toegewezen krijgt. De vijfjarige royal heeft ervaring opgedaan tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle én op dat van Pippa Middleton en James Matthews. Louis de Givenchy, zoon van Olivier de Givenchy en zijn vrouw Zoe, krijgt vrijdag dezelfde taak.

Prinses Charlotte wordt bruidsmeisje en is (net als haar broer) niet aan haar proefstuk toe: het is de vierde keer op anderhalf jaar tijd dat ze die rol vervult. Eerst op het huwelijk van Pippa en James, dan bij Harry en Meghan, en afgelopen maand nog op het huwelijk van Sophie Carter, een goede vriendin van Kate.

Robbie Williams

Deze keer krijgt Charlotte het gezelschap van een ander beroemd kindje: Theodora Williams, dochter van zanger Robbie Williams en zijn vrouw Ayda Field. Ook de kleindochters van prinses Anne werden gevraagd als bruidsmeisjes: Savannah en Isla Philips, dochters van Peter Phillips, en Mia Tindall, oudste dochter van Zara Phillips. Maud Windsor, het metekind van prinses Eugenie, maakt de groep compleet.

Inmiddels is ook bekendgemaakt wie de getuigen zijn van het koppel. Aan de kant van prinses Eugenie is de eer voor haar twee jaar oudere zus Beatrice. Jack Brooksbank vroeg het aan zijn broer Thomas. Prinses Eugenie is de jongste dochter van de Britse prins Andrew en zijn voormalige echtgenote Sarah Ferguson.