Alexander Wang maakt ondergoed voor Uniqlo
Foto: AFP

De Japanse kledingketen Uniqlo pakt eind deze maand uit met nog een gastcollectie, deze keer in samenwerking met de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang.

Wang tekende voor Uniqlo een collectie met basics: onderbroeken voor dames en heren, leggings, beha’s, body’s en T-shirts in sobere kleuren. Alles wordt gemaakt in Heattech, een stof die de winkelketen zelf ontwikkelde en die kleding warm houdt of net afkoelt.

Het is niet de eerste keer dat Wang in zee gaat met Uniqlo. In 2008 ontwierp hij al eens een kledingcollectie voor de keten.

‘Dit is ons tienjarig jubileum’, vertelt Wang aan Vogue. ‘We zijn al die tijd contact blijven houden. Tadashi Yanai (de ceo van Uniqlo, red.) is onophoudelijk een grote steun geweest voor mij en hij zei me altijd: Als je een idee hebt om iets te doen, laat ons dan afspreken.’

‘Wat ik vooral leuk vind, is dat je deze stukken tijdens verschillende gelegenheden kunt dragen. Zo kun je het behatopje dragen boven een jeans met een hoge taille en een denimjasje.’

Er is nog geen beeldmateriaal beschikbaar van wat we mogen verwachten. Nieuwsgierigen zullen dus nog eventjes geduld moeten oefenen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig