Regisseur Richard Linklater heeft in de aanloop van de midterms in de VS een anti-Ted Cruz-spot gemaakt.

Ted Cruz, de senator uit Texas en voormalige Republikeinse presidentskandidaat, hoopt dat hij in november wordt herverkozen.

Richard Linklater, regisseur van onder meer Boyhood en Before sunrise/sunset, heeft met geld van de Fire Ted Cruz Pac een campagnevideo gedraaid die dat moet voorkomen. Hij steekt de draak met het idee dat Cruz ‘even hard als Texas’ zou zijn. Cruz’ slogan is immers ‘Tough as Texas’.

‘Iemand liet iets achter aan mijn deur met de boodschap “Ted Cruz: tough as Texas”’, zegt acteur en volbloed Texaan Sonny Carl Davis in de spot. ‘Als iemand mijn vrouw een hond noemt, en zei dat mijn papa betrokken was bij de moord op Kennedy, dan zou ik niet hun hielen likken. (...) Je sleept ze naar buiten en geeft ze een rammeling, Ted.’

Het is een verwijzing naar uitspraken van Donald Trump tijdens de Republikeinse voorverkiezingen, waarbij ook Ted Cruz een gooi deed naar het Witte Huis. Trump viel toen ook geregeld zijn rivaal Ted Cruz aan, onder meer met verwijzingen naar diens vrouw.

'De meeste Texanen vinden dat Cruz een leugenaar zonder ruggegraat is die zijn eigen ambitie boven zijn werk voor de Texanen plaatst', zegt Mark Stanley, de oprichter van de Fire Ted Cruz Pac.

Richard Linklater is geboren in Houston, de grootste stad van Texas. Hij heeft in de staat al verschillende films gedraaid.

De spot is niet gemaakt met toestemming van Cruz’ Democratische tegenstander Beto O’Rourke.