Toen Free Souffriau in 2004 de diagnose van lymfeklierkanker kreeg, moest ze van de dokter onmiddellijk aan de behandeling beginnen. ‘Ik kon niet meer komen repeteren’, zei Souffriau tijdens Gert Late Night. ‘En ik wil je bedankten dat je daar zo menselijk op hebt gereageerd’, zei ze aan Gert Verhulst.

Souffriau haalde haar engelenstem boven om haar baas bij Studio 100 te bedanken voor zijn menselijke reactie. ‘Sommige mensen blijven weg als ze horen dat je kanker hebt’, zei Souffriau. ‘Anderen reageren dan weer heel verrassend, zoals jij’, zei de zangeres. ‘Ik heb veel steun gekregen van jou, van Hans en van het bedrijf.’ Daarom zong Souffriau ‘The Hills are Alive’, uit ‘The Sound of Music’ voor Gert Verhulst, die het niet droog hield.

Nu is de zangeres opnieuw topfit, maar het was een zware periode in haar leven. ‘Als zieke weet je, er is maar één weg, en die is vooruit.’ Door haar gevecht tegen kanker staat Souffriau nu wel anders in het leven. ‘Mijn prioriteiten zijn veranderd, ik heb de ballast uit mijn leven kunnen schrappen.’ Souffriau heeft nooit veel over haar ziekte gepraat, en dat was een bewuste keuze. ‘Ik had het nodig om me af te zonderen, de tijd stond voor mij even stil. Daarna ben ik opnieuw doorgegaan.’