Belgische ontwerpster Anne Kurris trekt stekker uit kinderlijn
Anne Kurris S/S2019 Foto: Achim Lippoth

Na twintig jaar houdt het Belgische kinderkledinglabel Anne Kurris op te bestaan. De aanstaande zomercollectie wordt de laatste, zo kondigt de ontwerpster aan in een persbericht.

Kurris studeerde aan de Antwerpse Modeacademie ten tijde van de Antwerpse Zes. Ze werkte lang als grafisch ontwerper voor Dries Van Noten, maar startte twintig jaar geleden haar eigen kledinglabel. ‘Ik hou van heldere, eenvoudige beelden en kinderkleding leent zich daar heel goed toe’, zei Kurris over haar beslissing om voor kinderen en niet volwassenen te ontwerpen.

Maar de collectie die vanaf eind december in de winkelrekken hangt, wordt haar laatste, zo kondigde de ontwerpster vandaag aan in een persbericht.

‘Ik ben heel trots op wat we bereikt hebben. Samen met mijn collega-ontwerpers hebben we de Belgische kindermode een sterk DNA gegeven en wereldwijd in kaart gebracht. We hebben bij het ontwerpen altijd de kinderlijke verbeelding voorop gesteld, en dat heeft ons zelf twintig jaar lang fris en kleurrijk gehouden’, klinkt het.

‘Ik ben trots op wat ik gedaan heb, en dat maakt het gemakkelijker om een volgende stap te zetten. Er is niks moeilijk aan afscheid nemen eens je begrijpt wat die volgende stap kan en moet zijn’, aldus Kurris die actief blijft lesgeven aan Sint-Lucas in Antwerpen en de Antwerpse Modeafdeling.

‘Niet alleen omdat ik graag les geef, maar ook omdat het een privilege blijft om kennis en ervaring door te geven aan jonge beloftevolle ontwerpers en kunstenaars. Ik hoop dat ik een komende generatie kan enthousiasmeren.’