De 5 beste films van de week
Foto: rr
Michael Moore vuurt met scherp op Donald Trump. ‘Niet schieten’, repliceert Stijn Coninx. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

BlacKkKlansman

Op de thee bij de KKK.


Entertainend, boos en brandend actueel als een kruis te midden van witte kappen: Spike Lee trekt een rechte lijn van de KKK naar het racisme van vandaag en Donald Trump. Explosieve cinema op zijn best.

naar de recensie >

 

 

2

Niet schieten

Kogels met gevolgen.


Stijn Coninx pakt de Bende van Nijvel aan in zijn gekende stijl: met een gevoelige film die het menselijke drama vooropstelt en onrecht aankaart.

naar de recensie >

Een interview met regisseur Stijn Coninx en overlever David Van de Steen >

 

 

3

Fahrenheit 11/9

Activistische regisseur.


Michael Moore pakt Donald Trump aan in zijn gekende stijl: met een entertainende documentaire die niet terugdeinst voor een tikje manipulatie van de kijker.

naar de recensie >

 

 

4

Smallfoot

Jeetje, Yeti’s geven van jetje.


Bestaat de grote Yeti? Bestaat Bigfoot? Onder Yeti’s zijn dit absurde vragen. Maar of ‘smalvoeten’ bestaan, daar is heel wat meer om te doen. Voor mensenkinderen is ‘Smallfoot’ een prettige animatiefilm voor groot en klein, maar voor yeti’s een doodernstige documentaire voor groot en nog groter.

naar de recensie >

 

 

5

Frères ennemis

Banlieue-broeders.


Matthias Schoenaerts en Reda Kateb spelen twee mannen die samen opgroeiden in een banlieue. De ene werd flik, de andere bandiet. Ruben Aerts werd filmrecensent en zag solide vertolkingen ‘in een mistig grijsgebied dat de kijker dwingt om zijn vooroordelen over goed en slecht, wettig en crimineel in vraag te stellen’.

naar de recensie >