Gerecht jaagt op Mogi Bayat, machtigste voetbalmakelaar van het land
Mogi Bayat Foto: BELGA

De federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic werden gearresteerd.

Volgens onze informatie viseert het onderzoek in de eerste plaats de spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en de verschillende clubs waarmee ze zaken doen. Het federaal parket bevestigt aan onze redactie de arrestatie van Bayat. Volgens onze bronnen wordt Bayat niet verdacht van matchfixing. 

Mogi Bayat is ongetwijfeld de machtigste makelaar van het land. Hij doet zaken met alle grote clubs in de Jupiler League, onder andere met RSC Anderlecht. Vooral met het vorige bestuur en met manager Herman Van Holsbeeck had Bayat een zeer goeie band.

Dejan Veljkovic komt minder in de belangstelling dan Bayat, maar is ook een grote makelaar. Hij plaatste de voorbije jaren vooral spelers bij KV Mechelen en Lokeren. Intern bij sommige clubs heerst er al jaren veel wrevel omdat sommige bestuurslui van oordeel zijn dat de makelaars teveel invloed hebben op de gang van zaken binnen de clubs.

Het gerecht vermoedt dat er met de transfers die Bayat en Veljkovic doen, financieel allerlei zaken niet zuiver op de graat zijn. Veljkovic wordt ook verdacht van matchfixing.

Naast de twee makelaars werden nog een aantal andere mensen meegenomen voor verhoor.

Lees het officiële persbericht van het federaal parket: