Stoffel Vandoorne:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne verlaat eind dit seizoen de Formule 1 en zal waarschijnlijk aan het werk gaan in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Een terugkeer naar die Formule 1 sluit Vandoorne alvast niet uit, al moet dat wel onder de juiste omstandigheden gebeuren.

Na twee erg teleurstellende seizoenen bij McLaren scheiden eind dit seizoen de wegen van Stoffel Vandoorne en McLaren. Vandoorne zal de renstal verlaten en bij gebrek aan een andere racezitje in de Formule 1 zal Vandoorne volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaan in de Formule E.

"Een andere omgeving zal me goed doen", aldus Vandoorne tegenover de 'RTBF'. "De voorbije seizoenen bij McLaren waren niet eenvoudig en het team kende haar slechtste jaren ooit."

Desondanks hoopt Stoffel Vandoorne om bijvoorbeeld binnen iets meer dan een jaar te kunnen terugkeren naar de Formule 1.

"Op de een of de andere manier wil ik in verbinding met de Formule 1 blijven", aldus Vandoorne. "Hoe juist, dat weet ik nog niet. Indien ik echter ooit terugkeer dan zal dat onder gunstige omstandigheden zijn."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: