Politie vindt opnieuw duizenden namaakartikelen in hartje Brussel
De Agora-galerij in Brussel Foto: Google Streetview

Bij een grootscheepse controleactie in de Agora-galerij heeft de Brusselse lokale politie duizenden namaakartikelen gevonden. Het gaat zowel om kledingstukken als om andere spullen, zo meldt de Brusselse politie.

Een aantal verkopers bleek bovendien niet alleen de namaakspullen te verkopen, maar die ook zelf te maken. De politie en de sociale en financiële inspectiediensten stelden ook een resem processen-verbaal op voor diverse inbreuken. Zeventig fictieve bedrijven die zogezegd in de Agora-galerij hun zetel hadden, zullen ook geschrapt worden.

De controleactie vond donderdagnamiddag 4 oktober plaats. Naast de lokale Brusselse politie namen onder meer de FOD Economie en de sociale inspectie eraan deel.

De controleactie kwam er nadat tijdens een eerste controleactie, op 27 juli, meer dan 1.500 verboden wapens en 1.600 namaakspullen werden gevonden.

Zwartwerk en fraude

Ook ditmaal werden dus duizenden namaakspullen, kledij en andere goederen aangetroffen. Een groot deel daarvan zat verstopt in een garagebox buiten de galerij. Bovendien ontdekte de politie merketiketten, wat erop wijst dat de handelaars niet alleen namaakspullen verkopen, maar ze ook zelf maken.

De politie en inspectiediensten stelden ook 15 processen-verbaal op voor zwartwerk, 11 voor illegaal verblijf, 6 voor inbreuken op de prijsaanduidingen, 6 voor btw-fraude, 6 voor fouten in het verkoopsregister en 4 voor namaak.

Daarnaast werden ook een resem producten in beslag genomen die een gevaar betekenden voor de volksgezondheid.