Megavino viert jubileum met België als gastland
Foto: REUTERS

Megavino, de grootste wijnbeurs in België, viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en voor dat jubileum zet het België in de kijker als gastland.

Vlaamse en Waalse wijnbouwers zullen samen hun groei en kwaliteit tonen op één gezamenlijke stand in Paleis 7 op de Heizel op 19, 20 en 21 oktober.

De wijnbouwers uit ons land kenden een zeer goed oogstjaar 2018. De productie gaat al jaren in stijgende lijn. In tien jaar is die vervijfvoudigd. In het topjaar 2015 werd voor het eerst de kaap van 1 miljoen liter overschreden. België kent intussen al 130 erkende wijnproducenten en in 2017 kwam er nog 341 hectare aan erkende wijngaarden bij in ons kleine land.

Naast de centrale Belgische stand kan de wijnliefhebber ook kennis maken met de stand ‘Belgische wijnbouwers wereldwijd’. Daar laat een ruime vertegenwoordiging van Belgische wijnbouwers die domeinen in het buitenland cultiveren hun producten proeven

Zoals elk jaar zijn de belangrijk wijnlanden Frankrijk, Italië, Argentinië of Zuid-Afrika goed vertegenwoordigd, maar er zijn ook minder bekende te ontdekken, zoals Kroatië, Moldavië of nieuwkomer Armenië. Discover, taste and learn is de nieuwe slogan van Megavino.

Vorig jaar werd de wijnbeurs al uitgebreid met de alcoholdranken Mega Spirits en dit jaar komt daar nog Mega Beers bij, een extra knipoog naar gastland België.