De Australiër Orlando Marzo mag zich een jaar lang de beste barman ter wereld noemen nadat hij als beste uit de bus kwam op de tiende editie van de World Class Club-bartendercompetitie van Diageo in Berlijn. De Belgische kandidaat David Lebeer viel af na de tweede ronde.

Restaurant Lûmé in Melbourne moest het even zonder de kunstjes van hun vaste barman Orlando Marzo stellen. Hij moest de voorbije dagen de Australische eer verdedigen tijdens de finale van de jaarlijkse zoektocht van drankenproducent Diageo naar de beste barman ter wereld, die plaatsvond met Berlijn. Maar dat was niet voor niets, want Marzo keert straks terug naar huis met de begeerde titel op zak.

Om die te pakken te krijgen, moest Marzo zich in verschillende opdrachten meten met 56 barmannen van over de hele wereld, onder wie ook de Belgische kandidaat David Lebeer, barman bij The Cobbler in Gent. Hij schopte het helaas niet tot de laatste twintig finalisten. In de laatste ronde moest Marzo het opnemen tegen de Brit Daniel Warren, de Amerikaanse Laura Newman en de Turk Gökhan Kusoglu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A U S T R A L I A top 4 ?????? ???? ???? ?????????????? ???? . . . @worldclass #worldclass2018

A post shared by Orlando Marzo (@orlandomarzo) on