Bruno Pieters zet 'eerlijk modelabel' stop
In 2016 opende Pieters nog een eigen winkel in Antwerpen

Via een Facebookbericht kondigde de Belgische ontwerper Bruno Pieters vanmorgen aan dat hij stopt met Honest by, het modelabel dat hij in 2012 oprichtte.

Met de hashtag #changeiscoming laat de Belgische modemaker weten dat zijn website op 15 oktober van het net verdwijnt en dat er een eind komt aan een label dat in 2012 opgericht werd. Een label dat voor transparantie stond en aan verschillende ontwerpers kansen gaf. Pieters wil liever geen commentaar geven op zijn beslissing. Wel zegt hij dat het tijd is voor iets anders.

Pieters studeerde in 1999 af aan de modeafdeling van de Antwerpse academie. Hij liep stage bij onder meer Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix. In 2001 startte hij een haute couturelijn op en gaf hij diverse defilés in Parijs. Drie jaar lang tekende hij de Hugo-lijn van Hugo Boss. Hij viel meermaals in de prijzen: in 2006 kreeg hij de Swiss Textile Award, een jaar later de prestigieuze ANDAM-prijs. Pieters tekende onder meer collecties voor Delvaux en voor Weekday.

Met Honest by wilde hij resoluut werk maken van een transparante, eerlijke mode. Wie een kledingstuk bestelde via zijn site (overigens de enige manier om aan zijn kleren te komen) kreeg meteen te zien wat de kostprijs was van de stoffen en hoeveel het maakwerk kostte.

Pieters ging ook geregeld praten over zijn label. Hij refereerde daarbij heel graag aan die fameuze quote van Ghandi: ‘Be the change you want to see in the world’.