Vanderhaeghe ontslagen bij AA Gent: “Hopelijk nieuwe trainer in loop van de week”
Foto: BELGA

Yves Vanderhaeghe is niet langer de coach van AA Gent. De club meldde maandag op Twitter dat het met onmiddellijke ingang afscheid neemt van de 48-jarige ex-voetballer.

Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie gaven op een persconferentie meteen na de bekendmaking meer uitleg over het ontslag. Opvallend daarbij was dat Louwagie nadat hij zondagavond op de korrel genomen was door de eigen fans, de hand in eigen boezem stak. “Ik ben ook verantwoordelijk. Ik heb fouten gemaakt en zal er nog maken”, zei hij. “Maar voetbal is geen lineair verhaal. Hopelijk nemen de fans ook wat we al hebben gerealiseerd in de voorbije jaren in overweging.”

De Witte bevestigde daarop dat de waarding van AA Gent namens Louwagie nog steeds groot is. “Ik zou willen meedelen dat de club enkel dankzij Michel Louwagie heeft gerealiseerd wat we in de laatste jaren hebben bereikt.” Hij staat dus niet ter discussie.

De trainingen bij AA Gent zullen vanaf nu geleid worden door hulptrainer Peter Balette. “Het is duidelijk dat we nu op zoek zijn naar een nieuwe trainer, hopelijk lukt ons dat in de loop van de week”, zei De Witte.

De pijnlijke thuisnederlaag van de Buffalo’s tegen Racing Genk (1-5) was voor Vanderhaeghe de druppel te veel. Vorig seizoen voerde Vanderhaeghe de Buffalo’s van de veertiende naar een vierde plaats in de rangschikking, maar nu staat Gent pas zevende in het klassement. Daarenboven was de klik tussen het bestuursduo De Witte-Louwagie en de trainer er nooit.