Vechtpartij buiten de ring krijgt mogelijk staartje: federatie dreigt premie én wereldtitel af te nemen van Khabib
Foto: AP

Volgens UFC-voorzitter Dana White zou Khabib Nurmagomedov zijn lichtgewichttitel in de MMA mogelijk kunnen verliezen. De Rus ging door het lint meteen nadat hij zijn kamp tegen Conor McGregor had gewonnen: Khabib sprong uit de ring en bestookte de jiu-jitsu-coach van zijn Ierse opponent met zijn vuisten. Enkele entourageleden van de Rus die vervolgens McGregor aanvielen, zitten momenteel in de cel.

Het voorval gebeurde vlak nadat McGregor de partij had verloren. Winnaar Nurmagomedov gooide zijn mondstuk weg in de richting van McGregors entourage en begon tegen hen te schreeuwen. De Rus werd in toom gehouden door beveiligingsmensen, maar die konden uiteindelijk niet verhinderen dat hij het publiek in sprong om Dillon Danis, de jiu jitse-trainer van Conor McGregor, aan te vallen. Ook Nurmagomedovs teamleden lieten zich van hun slechtste kant zien door achter McGregor aan te gaan. The Notorious kreeg twee vuistslagen op het achterhoofd, maar kon de andere slagen ontwijken. McGregor zou de arena meteen daarna verlaten hebben, want hij kwam niet langs op de persconferentie. Zijn aanvallers werden opgepakt.

Winnaar Khabib was wél aanwezig op de persconferentie en verontschuldigde zich voor zijn gedrag, maar nam tegelijkertijd ook McGregor onder vuur. ‘Ik wil me verontschuldigen. Dit is niet mijn beste kant die ik toon. Maar hij (McGregor, nvdr.) beledigde mijn religie, mijn vader, hij viel de bus waar ik inzat aan (verwijzend naar een incident uit april, nvdr.) én doodde intussen bijna enkele mensen. Waarom wordt er dan nu gepraat over mijn sprong uit de kooi? Ik snap dat niet’, aldus Khabib.

‘Er zal een onderzoek worden gestart’, zei voorzitter Dana White meteen na de kamp. Intussen lijkt winnaar Khabib in de problemen te zitten. Hij ontving zijn premie van 1,7 miljoen euro nog niet, terwijl McGregor de zijne wel al in ontvangst heeft genomen. ‘Er kunnen zware geldboetes gegeven worden. Dit is nog nooit gebeurd en zou nooit mogen gebeuren’, gaf White nog mee. In principe heeft de commissie ook de macht om de zege van The Eagle - en dus ook de wereldtitel - af te nemen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in