Heel Engeland keek reikhalzend uit naar de topper op Anfield. Liverpool en Manchester City zouden onder elkaar bepalen wie alleen aan de leiding zou gaan. De twee ploegen die het meest aantrekkelijk voetballen tegenover elkaar, dat moest wel spektakel brengen. Het draaide echter anders uit. De topper eindigde op 0-0, Riyad Mahrez miste een strafschop in de slotfase. Door de puntendeling komen Liverpool en City op gelijke hoogte met Chelsea aan de kop van het klassement.

Liverpool koos in het openingskwartier vol voor de aanval, maar voor het overige gebeurde er amper iets in een slaapverwekkende eerste helft. Ook na de pauze kon geen van beide ploegen een vuist maken. Een kwartier voor tijd hield Alisson de 0-1 uit zijn doel. De goalie liet zich niet verrassen door de lage schuiver van Mahrez, de enige speler die voor dreiging zorgde.

De Algerijn mocht het in de slotminuten nog eens proberen vanaf de penaltystip. Sané ging op zoek naar de achterlijn om een bal voor te trekken, maar Van Dijk maaide de Duitse winger neer. Mahrez zette zich achter de bal en trapte onbegrijpelijk over de kooi van Alisson.

Er deden overigens geen Rode Duivels mee: Simon Mignolet (Liverpool) en Vincent Kompany (Manchester City) zaten op de bank. Door de puntendeling staan er met Manchester City, Chelsea en Liverpool drie ongeslagen ploegen bovenaan de stand. Het trio verzamelde elk 20 punten.