Marianne Vos heerst ook in Ronse en wint GP Mario De Clercq
Foto: BELGA

Marianne Vos heeft zondag de GP Mario De Clercq, op en rond de Hotondberg in Ronse, gewonnen. De 31-jarige Nederlandse haalde het na een solo van zowat anderhalve ronde van de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Haar landgenote Annemarie Worst vervolledigde het podium. Ellen Van Loy was de eerste Belgische op de 5e plek, Cant werd pas 9e. Het werd na de wereldbekercross in Waterloo meteen de tweede zege van het seizoen voor Marianne Vos.

Het was de Italiaanse kampioene Eva Lechner die meteen de beste start nam. Zij trok als eerste het veld in direct gevolgd door onder andere de Nederlandse Marianne Vos en Ellen Van Loy. Sanne Cant maakte andermaal een mindere start en volgde op de negende plaats. Marianne Vos versnelde meteen en kreeg haar landgenote Annemarie Worst mee in steun. Achter dit duo vormde zich een groepje met Ellen Van Loy, Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado.

De Italiaanse Arzuffi repte zich, op vier ronden van het einde, naar de leidsters toe en ging meteen op kop rijden. Vos volgde meteen met in haar spoor Annemarie Worst. Ook Ellen Van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado maakten de overstap naar voor waardoor we een kopgroep kregen met vijf rensters. Wereldkampioene Sanne Cant volgde op drie ronden van het einde al op 39 seconden en zou wat later verzeilen in een groepje met onder andere Sophie de Boer.

Voor Marianne Vos ging het op minder dan twee ronden van het einde te traag en de Nederlandse sloop weg van haar metgezellen. Annemarie Worst trachtte naar haar landgenote toe te rijden maar slaagde daar niet in. Vos trok de slotronde in met een voorsprong van 8 seconden op het duo Worst en Arzuffi. Van Loy en Alvarado moest dan al 23 seconden goed maken. Marianne Vos kwam niet meer in de problemen en volgt daarmee de Amerikaanse Katherine Compton op als laureate.

Uitslag

1. Marianne Vos

2. Alice Maria Arzuffi

3. Annemie Worst

4. Ceylin del Carmen Alvarado

5. Ellen van Loy