Amerikaanse dj opgepakt in Japanse luchthaven met xtc in bagage
Foto: BELGAIMAGE
De gerenommeerde Amerikaanse dj David Morales is zondag opgepakt op een Japanse luchthaven. Hij wordt verdacht van drugshandel nadat een hoeveelheid xtc bij hem gevonden werd, maar de Amerikaan ontkent dat.

Een douanier trof xtc aan bij David Morales toen de dj en producer, die onder meer al samenwerkte met Pet Shop Boys en Mariah Carey, van het vliegtuig stapte in de luchthaven van Fukuoka, in het zuiden van Japan. 'Hij is daar opgepakt voor een vermoedelijke overtreding tegen de wet tegen geestverruimende middelen', aldus de politie.

Volgens lokale kranten had Morales 0,3 gram in zijn bagage zitten. 'Maar die zijn niet van mij', zei Morales aan de douane. 'Iemand probeert me erin te luizen.'

Morales was vooral in de jaren 80 en 90 een erg grote naam in de New Yorkse dj-wereld. In 1998 won hij zelfs een Grammy voor ‘Beste Remixer’.

Paul McCartney

In Japan wordt een extreem repressief beleid gevoerd tegenover drugs. Vraag dat maar aan Paul McCartney, die er ooit negen dagen in de gevangenis doorbracht nadat in de luchthaven marihuana in zijn valies werd aangetroffen. Het bezit van xtc voor persoonlijk bezit, hoe veel of weinig ook, kan je zeven jaar cel en een boete van meer dan 20.000 euro kosten in het land.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in