Melania ‘is het niet altijd eens met tweets van Trump’
Foto: REUTERS

De Amerikaanse first lady Melania Trump, momenteel op rondreis in Afrika, heeft zaterdag tegenover de media toegegeven dat ze niet altijd gelukkig is met de tweets van haar man.

‘Ik ben het niet altijd eens met hem, over wat hij op Twitter zet, en dat zeg ik hem ook’, aldus Melania bij haar laatste stop in Egypte, tegenover de meegereisde journalisten. ‘Ik zeg hem eerlijk mijn mening en geef hem eerlijk raad. Soms luister hij naar mij, soms niet’.

Op de vraag of ze haar man al gevraagd heeft om zijn smartphone weg te leggen, antwoordde de first lady volmondig ‘ja!’. Ze liet in het midden of Trump hier gevolg aan geeft.

Melania’s bezoek aan Afrika is haar eerste soloreis sinds ze samen met haar echtgenoot in het Witte Huis ging wonen. Voor Egypte bezocht ze ook Ghana, Kenia en Malawi.

Bij haar bezoek aan het Nairobi National Park, waar ze onder meer een safari meemaakte en olifantenkalfjes mocht voeden, werd vreemd opgekeken door haar keuze voor een witte helm.

De tropische helm, gemaakt uit merg, werd in koloniale tijden gedragen door de Europeanen en stond daardoor symbool voor de ‘suprematie’ van de blanke overheerser.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in