Kooivechter McGregor geeft op in titelgevecht tegen Nurmagomedov, massaal gevecht breekt uit
Foto: USA TODAY Sports

Titelverdediger Khabib Nurmagomedov heeft de Ierse kooivechter Conor McGregor verslagen tijdens het titelgevecht in het lichtgewicht. De Ier gaf in de vierde ronde op. De Rus blijft daardoor wereldkampioen in de mixed martial arts (MMA) van de vechtbond UFC (Ultimate Fighting Championship).

De 30-jarige McGregor klopte in de vierde ronde af. Hij zat op dat moment gevangen in een nekklem van de Russische worstelaar. Direct nadat de Ier opgaf, sloeg de vlam in de pan. Nurmagomedov (30) klom de kooi uit en ging het gevecht aan met iemand in het publiek, vermoedelijk iemand uit de entourage van McGregor. Al gauw sloegen meerdere mensen op elkaar in, tot de beveiligers en officials de vechtersbazen uit elkaar konden halen.

De Ier had het van in het begin lastig in de wedstrijd die plaatsvond in Las Vegas. De eerste ronde verzandde snel in een vermoeiende worstelpartij, nadat Nurmagomedov naar de benen greep van McGregor. De Rus, als grondvechter pur sang, deed er alles aan om het spel naar de grond toe te trekken. Dat lukte ook in de tweede ronde, waarin de Ier tussendoor een aantal stevige klappen moest incasseren. En in de vierde was de partij beslist.

Het is nog onduidelijk of Nurmagomedov een straf zal krijgen nadat hij over de rooie ging. Het plaatst in elk geval een smet op de zege van de Rus.

Kooivechter McGregor geeft op in titelgevecht tegen Nurmagomedov, massaal gevecht breekt uit
Foto: USA TODAY Sports
Kooivechter McGregor geeft op in titelgevecht tegen Nurmagomedov, massaal gevecht breekt uit
Foto: AP

McGregor keerde terug in de kooi na een kort uitstapje naar de boksring. Vorig jaar in augustus nam hij het op tegen bokser Floyd ‘Money’ Mayweather. Dat ‘titanengevecht’ verloor hij op technisch knock-out. Zijn laatste gevecht in de UFC dateerde van november 2016 toen hij Eddie Alvarez knock-out sloeg. Hij raakte zijn wereldtitel in het lichtgewicht kwijt omdat hij sindsdien niet meer in actie kwam als MMA-vechter.

Nurmagomedov en McGregor ontmoetten elkaar eerder dit jaar ook al even buiten de kooi. In april ging de Ier door het lint bij een reeks UFC-partijen in New York waar hij zelf niet aan meedeed. Hij smeet daar onder meer een steekwagen door het raam van een touringcar waarin de Rus zat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in