Twee zwaargewonden na ongeval op E17 in Harelbeke
Foto: BELGA
Bij een zwaar verkeersongeval met vier wagens op de E17 in Harelbeke zijn twee personen zwaargewond geraakt. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk zondag. Enkele betrokkenen bliezen positief, anderen hadden geen rijbewijs.

Vier wagens, twee met Franse en twee met Belgische nummerplaat, raakten zaterdagnacht betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Dat gebeurde op de E17 ter hoogte van Harelbeke in de richting van Antwerpen. Twee personen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, twee anderen raakten lichtgewond.

'Twee inzittenden van het eerste Franse voertuig hebben positief geblazen. De inzittenden van de andere Franse wagen vluchtten kort na het ongeval weg, maar konden later gevat worden. Geen van beide beschikt over een rijbewijs', zo vertelt Tom Janssens, woordvoerder van het parket van Kortrijk.

Het is nog erg onduidelijk hoe het ongeval is gebeurd. De eerste aanrijding zou hebben plaatsgevonden tussen twee voertuigen op het linkervak, daarna volgden nog twee aanrijdingen. Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd en zal de camerabeelden opvragen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in