Antwerp Giants en Bergen houden de punten thuis in Euromillions League, Charleroi gaat winnen in Leuven
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De Antwerp Giants en Bergen hebben zaterdag op de tweede speeldag van de Euromillions Basket League makkelijke thuiszeges geboekt tegen respectievelijk Luik (92-68) en Kangoeroes Mechelen (100-79). Charleroi ging dan weer winnen in Leuven met 66-76.

Voor de Antwerp Giants was het de eerste competitiewedstrijd na zich vorig weekend voor de Champions League basketbal te hebben geplaatst. De thuisploeg was vooral na rust een klasse te sterk voor Luik, dat aan de pauze nog met twee punten leidde.

Bergen rondde de kaap van de honderd punten tegen Kangoeroes Mechelen. De Henegouwers domineerden de partij van begin tot einde en boekten zo hun tweede competitiezege op rij, goed voor een voorlopig eenzame leidersplaats.

Leuven startte tegen Charleroi scherp en nam de Carolo’s in het eerste kwart meteen bij het nekvel (16-11). De bezoekers herstelden zich echter en klaarden de klus in het laatste kwart (15-23). Voor Charleroi was het eveneens het eerste competitieduel. Spirou greep donderdag op bezoek bij het Spaanse Murcia naast het derde Belgische Champions League-ticket.