Elf verdachten opgepakt na drugsrazzia in Geraardsbergen
Een deel van de in beslag genomen drugs, gsm’s en zelfs een alarmpistool.

In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen zijn deze week elf personen, waaronder twee minderjarigen, opgepakt in een grootschalig drugsonderzoek.

‘Maandenlang intensief speurwerk bracht aan het licht dat er een drugsbende actief was in het centrum van Geraardsbergen’ zegt commissaris Benny Turrekens van de lokale recherche. ‘Eerst werden de verschillende verdachten en locaties in kaart te gebracht om zo een volledig zicht te krijgen op de organisatie.’

‘In de vroege ochtend van woensdag 3 oktober werd effectief tot actie overgegaan. Met verschillende eigen teams en ondersteuning van de federale politie werden elf simultane huiszoekingen gecoördineerd. Aan de actie namen ook 3 drugshonden deel waaronder de eigen drugshond van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde.’ De agenten gingen binnen in huizen in onder meer de Nieuwstraat en de Gentsestraat.

‘Er werden elf personen, waaronder twee minderjarigen, gearresteerd. Voor tien verdachten gebeurde dit binnen de woning, één minderjarige werd op straat gevat. Tijdens de inval raakte een inspecteur gewond door de aanval van een agressieve hond’ zegt commissaris Turrekens.

‘Bij de actie werden zowel cash geld als verdovende middelen in beslag genomen. Bijna alle verdachten hadden meerdere gsm’s bij zich en enkelen onder hen waren zelfs in het bezit van alarmpistolen. Al dit bewijsmateriaal werd meegenomen voor verder onderzoek.’

‘Op basis van de onderzoekselementen werden uiteindelijk zes personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Oudenaarde. Zij werden allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) is tevreden over de inzet en de resultaten van dit onderzoek door de lokale recherche. ‘Met deze gecoördineerde actie tonen wij aan dat drugshandel hard wordt aangepakt en geven we de duidelijke boodschap mee dat drugs in onze stad niet kunnen en niet worden getolereerd!’

De politie viel woensdag binnen op elf plaatsen in Geraardsbergen. ‘Uiteindelijk werden elf personen, waaronder twee minderjarigen, gearresteerd. Voor tien onder hen gebeurde dit binnen de woning, een minderjarige werd op straat gevat. Tijdens de inval raakte één inspecteur gewond door de aanval van een agressieve hond. Bij de actie werden zowel cash geld als verdovende middelen in beslag genomen. Bijna alle verdachten hadden meerdere gsm’s bij zich en enkelen onder hen waren zelfs in het bezit van alarmpistolen. Al dit bewijsmateriaal werd meegenomen voor verder onderzoek’, zegt de lokale politie.

Zes personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden. ‘Met deze gecoördineerde actie tonen wij aan dat drugshandel hard wordt aangepakt en geven we de duidelijke boodschap mee dat drugs in onze stad niet kan en niet wordt getolereerd’, zegt burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen.