Peuter duwt spaarpotje van ouders door papierversnipperaar
Foto: Twitter/Ben Belnap

De ouders van de tweejarige Leo Belnap uit Salt Late City konden de enveloppe maar niet terugvinden waarin ze meer dan duizend Amerikaanse dollar hadden gespaard om een schuld terug te betalen. Tot ze in de papierversnipperaar keken.

Als echte fans van het American football, kochten Ben en Jackee Belnap vorig jaar een abonnement voor de wedstrijden van de Utah Utes. Een dure grap, waarvoor ze dan ook geld leenden bij hun (schoon)ouders.

De voorbije maanden spaarden de Belnaps het verschuldigde bedrag plichtsgetrouw bijeen in een enveloppe. Tot ze eind vorige week merkten dat die enveloppe plots spoorloos verdwenen was. Een kleine ramp, want daarin was al 1.060 Amerikaanse dollar gestopt, omgerekend zo’n 920 euro.

Dus begonnen de Belnaps aan een zoektocht. Onder het tapijt, in de kasten, onder de zetel. ‘Ik was het vuilnis aan het doorzoeken, tot mijn vrouw kwam aangelopen en riep dat ze de enveloppe had teruggevonden’, zegt Ben Belnap tegen het Amerikaanse radiostation KSL.

Duizend kleine stukjes

Peuter duwt spaarpotje van ouders door papierversnipperaar
De ouders deelden ook een foto van de dader op sociale media Foto: Twitter/Ben Belnap

Al bleek de enveloppe teruggevonden te zijn op een andere plek dan Ben Belnap had gehoopt. En vooral: in een andere toestand. ‘Ze lag in de papierversnipperaar. De hele enveloppe, inhoud en al, in duizend kleine stukjes.’

Ben Belnap: ‘We wisten meteen dat onze tweejarige zoon Leo het moest gedaan hebben. Mijn vrouw had hem kort daarvoor getoond hoe de papierversnipperaar werkt, toen ze samen reclamefolders aan het opruimen waren. Hij dacht blijkbaar dat hij ons opnieuw aan het helpen was door ook die ene enveloppe te versnipperen.’

Slappe lach

Hoe het echtpaar reageerde? Aanvankelijk barstte Jackee Belnap in tranen uit, zo zegt ze aan KSL. En toen kreeg ze de slappe lach. ‘Hoe slecht we ons ook voelden, we konden uiteindelijk niet anders dan te lachen om de situatie’, zegt ze.

Al is het geld waarschijnlijk niet helemaal verloren. Er is namelijk een Amerikaanse overheidsdienst - het Bureau of Engraving and Printing - waar onfortuinlijke mensen als de Belnaps met beschadigd geld kunnen aankloppen. Wanneer een team van experts vaststelt dat het om echt geld gaat, en hoe groot de verloren gegane som is, wordt dat bedrag terugbetaald. Alleen: claims kunnen tot drie jaar in beslag nemen. ‘Tot die tijd mag onze zoon de papierversnipperaar niet meer gebruiken’, laten de Belnaps weten.