Molenbeekse socialist stapt tijdelijk uit PS wegens verhuren onbewoonbare woning
Foto: rr

Nasir Khan Liaqat, 38ste op de PS/SP.A-lijst in Sint-Jans-Molenbeek, heeft donderdag bekendgemaakt tijdelijk uit de PS te stappen. Hij werd woensdagavond door de deontologische commissie van de partij gehoord over het verhuren van een woning die sinds 2000 viermaal onbewoonbaar werd verklaard.

‘Mijn situatie als eigenaar is ingewikkeld en ik denk niet dat ik tegen 14 oktober zal kunnen bewijzen dat ik te goeder trouw ben. In de toekomst zal de waarheid naar boven komen en zal mijn reputatie gezuiverd worden’, verklaarde Khan Liaqat in een mededeling.

‘Maar in de huidige omstandigheden kan ik mijn partij niet optimaal vertegenwoordigen. Daarom heb ik beslist om me tijdelijk uit de partij terug te trekken tot de waarheid aan het licht is gekomen’, vervolgde hij.

Woensdag had de Molenbeekse lijsttrekster, Catherine Moureaux, de zaak van Nasir Khan aanhangig gemaakt bij de deontologische commissie van de PS. De kandidaat kan niet meer van de kieslijst geschrapt worden, maar werd wel uit de socialistische campagne geschrapt.