‘Belfius-advocaat’ van Stibbe naar Strelia

Herman Craeninckx, advocaat voor onder meer Belfius inzake arbeidsrecht, stapt over van het kantoor Stibbe naar Strelia.

Craeninckx was al 30 jaar vennoot bij Stibbe en en gaat nu verder aan de slag bij Strelia, waar hij het departement arbeidsrecht zal leiden. Craeninckx is niet de eerste advocaat die omwille van leeftijdsredenen overstapt om elders zijn carrière verder te zetten. Voor advocatenkantoren zoals Stibbe is het ook een middel om ruimte te creëren voor jongeren in het kantoor.

Craeninckx is al decennialang actief in arbeidsrecht. Hij heeft recentelijk RTL bijgestaan bij haar restructurering, Proximus in haar geschil met wijlen Didier Bellens, alsook Belfius en Holcim-Lafarge. Naast zijn activiteiten als advocaat is Herman Craeninckx Voorzitter van de Club van Lotharingen en bestuurder van WWF Belgium en BECI.

Strelia bestaat sinds 2013. Daar zijn verschillende vroegere advocaten van bij Stibbe aan de slag zoals Jean-Pierre Fierens en Olivier Clevenbergh, die tot in 2011 de managing partner van Stibbe was. Fierens is één van de arbitrage-advocaten in het dossier van Perrigo, Marc Coucke en Waterland.