Lacoste krijgt voor het eerst een vrouw als artistiek directeur
Lacoste SS2016 Foto: REUTERS

Lacoste heeft de Britse Louise Trotter tot artistiek directeur benoemd. Het is voor het eerst in de 85-jarige geschiedenis van het Franse kledingbedrijf dat die functie door een vrouw wordt ingevuld.

De voorbije negen jaar werkte Trotter nog voor het modebedrijf Joseph. Bij Lacoste zal ze nu de plaats innemen van de Portugees Felipe Oliveira Baptista, die in mei al had aangekondigd dat hij na acht jaar een einde zou maken aan zijn samenwerking met het bedrijf.

Onder het artistiek directeurschap van Oliveira Baptista was de omzet van Lacoste toegenomen van zowat 1 miljard euro in 2009 tot meer dan 2 miljard euro in 2016.

'We zijn erg blij om Louise te mogen verwelkomen. Haar visionaire benadering van lijnen en materialen, alsook haar expertise in het ontwerpen van zeer technische stukken, zullen echte troeven zijn in het versterken van de positionering van onze collecties', zegt ceo Thierry Guibert.

'Ik ben zeer verheugd om lid te worden van het Frans merk met uniek erfgoed. Al 85 jaar lang ligt de moderniteit van de Lacoste-stijl in de unieke combinatie van sport en mode. Ik ben trots te mogen bijdragen aan het gloednieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk', aldus Trotter.

Haar eerste collectie voor Lacoste zal worden voorgesteld tijdens de volgende modeweek van Parijs, zo wordt nog meegedeeld door het kledingbedrijf met de beroemde krokodil.