Huwelijk prinses Eugenie dan toch uitgezonden op tv
Eugenie en Brooksbank Foto: AP

De Britse prinses Eugenie treedt volgende vrijdag in het huwelijksbootje met Jack Brooksbank. Goed nieuws voor de fans: het huwelijk zal dan toch worden uitgezonden.

De 28-jarige Eugenie, jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, trouwt op vrijdag 12 oktober met Jack Brooksbank in St George’s Chapel in Windsor, waar ook prins Harry en Meghan Markle elkaar in mei eeuwige trouw beloofden.

Maar omdat BBC meent dat het koppel niet dezelfde interesse kan opwekken als Harry en Meghan, werd daar beslist om het huwelijk niet uit te zenden op televisie. ITV heeft besloten om dat wel te doen, als een special van het ochtendprogramma This morning.

De uitzending zal beginnen bij de aankomst van de gasten rond 9.25 uur lokale tijd, en eindigen rond 12.30 uur, wanneer het getrouwde koppel de kerk verlaat.

Het koppel zal daarna ook een ritje maken met een koets, langsheen het publiek. Net zoals bij Harry en Meghan werden ook 1.200 burgers uitgenodigd op het terrein en David Conner, de deken van Windsor, zal ook dit prinselijk huwelijk in goede banen leiden.

Verdere details over het huwelijk zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zullen prins George en prinses Charlotte opnieuw mogen opdraven als bruidskinderen. Volgens BBC zou ook Theodora, de vijfjarige dochter van Robbie Williams, een van de bruidsmeisjes zijn.

Voor de trouwdienst werden 800 gasten uitgenodigd, vermoedelijk ook heel wat bekende gezichten. Eugenie is onder meer bevriend met Ellie Goulding, Cara Delevingne en David en Victoria Beckham. Ook George en Amal Clooney zouden opnieuw een uitnodiging hebben ontvangen.