Eén politieman sterft en zes raken gewond bij schietpartij in South Carolina
Foto: AP
Een schutter in Florence, in de Amerikaanse staat South Carolina, heeft woensdag één politieman doodgeschoten en zes agenten verwond. Sommigen zouden er erg aan toe zijn. De dader werd opgepakt, nadat hij twee uur lang kinderen gegijzeld hield.

De schietpartij gebeurde in Vintage Place, een gegoede buitenwijk in het westen van de stad. Volgens Mike Nunn van de Florence County Sheriff’s Department werden drie politieagenten onder vuur genomen toen ze rond 16 uur aanklopten met een arrestatie- of huiszoekingsbevel. Ze raakten allen gewond en moesten geëvacueerd worden in een kogelvrij voertuig.

Vier andere politieagenten, die ter plaatse kwamen na het eerste vuurgevecht, werden eveneens beschoten. Een van hen werd dodelijk geraakt.

Volgens Nunn barricadeerde de dader daarna zijn deur, hield hij kinderen gegijzeld in zijn huis en gaf hij zich pas twee uur later, na onderhandelingen met de politie, over. Hij zou gearresteerd zijn en naar een ziekenhuis gebracht, maar over zijn toestand is geen duidelijkheid. Geen van de kinderen zou gewond zijn geraakt. Wel is volgens de politie een 20-jarige man verwond in het huis.

De woordvoerder van de stad Florence, John Wukela, bevestigde dat de overleden politieagent al dertig jaar voor het departement werkte.