Kandidate verzwikt enkel tijdens campagne tegen … slechte voetpaden
Veerle Vanmol scheurde haar ligamenten bij het flyeren. Foto: pvw

CD&V-kandidate Veerle Vanmol verzwikte haar enkele tijdens het flyeren. Een van haar aandachtspunten: de strijd voor betere voetpaden.

Veerle Vanmol uit Sint-Stevens-Woluwe heeft op de CD&V-lijst de zevende plaats. De voorbije weken voerde de raadgever Sociale Zaken aan het kabinet van vicepremier Kris Peeters campagne. Maar nu moet ze rekenen op partijgenoten om haar flyers te bussen. Veerle zit in het gips, sinds ze haar enkel verzwikte op een oneffen voetpad. “Het verdict? Ligamenten gescheurd en enkele weken in het gips.”

Het verhaal lijkt wel een ludieke verkiezingsstunt. Enkele weken geleden trok de Zaventemse er nog met een delegatie van Jong CD&V op uit om de erbarmelijke staat van enkele voet- en fietspaden aan te klagen. “Ik zie er de ironie wel van in. Al is het jammer dat ik de eerste van onze tien programmapunten nu aan den lijve moet ondervinden. Ik ben blij dat het budget voor onderhoud van wegen en voetpaden is gestegen van 300.000 naar 500.000 euro. Maar die budgetten moeten gericht ingezet worden. Ik verzwikte mijn enkel niet op een klein weggetje. Wel in de Frans Smoldersstraat, waar de Chiro en voetbal gelegen zijn. Daar komen veel kinderen en bezoekers langs. Dat voetpad zou een absolute prioriteit moeten zijn.”