‘Waarom zijn er geen verzorgingstafels in mannentoiletten?’
Foto: Donte Palmer

De foto van Donte Palmer, een jonge vader uit Florida, die zijn kind moet verschonen op zijn knieën, kan op veel bijval rekenen in Amerika. Hij wil verzorgingstafels in alle toiletten van restaurants en op andere openbare plaatsen. ‘Wij vaders moeten als gelijkwaardig worden gezien’, vindt Palmer.

De 31-jarige Palmer had al talloze keren zijn kinderen verschoond in toiletten waar daar geen voorzieningen voor zijn. Dan gaat hij door de knieën, en legt zijn kind op zijn schoot. ‘Ik besefte niet dat er een probleem was, tot ik de foto met mijn eigen ogen zag’, zei Palmer (31).

Hij postte de foto op Instagram en Facebook, en bereikte er een groot publiek mee. Duizenden vaders reageerden met hun eigen verhaal. Daarom roept Palmer anderen op om meer aandacht voor het probleem te eisen en hun verhaal te delen via #SquatForChange. ‘Ik denk echt dat als veel vaders verandering eisen, dat de verandering zal komen’, zegt hij.

‘Wij zijn er voor onze kinderen’, zegt Palmer. ‘Wij zijn er niet enkel om brood op de plank te brengen, we staan ook op ’s nachts om flesjes te warmen.’