Vlaamse omroepen steunen inzamelactie 12-12 met radio- en tv-spots
Themabeeld Foto: BELGA

De Vlaamse omroepen VRT, Medialaan en SBS gaan op hun radio- en tv-zenders spots uitzenden voor de inzamelactie die het Consortium 12-12 heeft gelanceerd voor de humanitaire ramp op het Indonesische eiland Sulawesi.

‘Door zendtijd vrij te maken en de hulp van hun publiek in te roepen willen de omroepen hun steentje bijdragen aan de hulpactie’, klinkt het. De spots zullen vanaf donderdag te horen zijn op de radiozenders. Nadien volgen spots op televisie.

Het Consortium 12-12 activeerde maandag het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de ramp. De dodentol is er al opgelopen tot meer dan 1.400. Meer dan 70.000 Indonesiërs zijn dakloos.

Het Consortium 12-12 bestaat uit Oxfam, het Rode Kruis, Caritas, Handicap International, Dokters van de Wereld, Plan België en Unicef België. Artsen zonder Grenzen maakt geen deel uit van het Consortium.

VRT herbergt de tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet en radiozenders Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara. Medialaan is het bedrijf boven televisiezenders als vtm, Q2 en Vitaya en de radiozenders Qmusic en Joe. SBS omvat tv-stations als VIER, VIJF en ZES en de radio NRJ.