De E313 was meer dan drie uur volledig versperd ter hoogte van Herentals-Industrie. In de richting van Antwerpen gebeurde er rond 11 uur een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Enkele kilometers verderop reed een terreinwagen achteraan in op een vrachtwagen. De verkeershinder in de omgeving was zeer groot, er staat nog steeds file vanaf Geel-West. De weg werd ondertussen vrijgemaakt.

Het ongeval gebeurde in de staart van de file na een eerder ongeval in Massenhoven. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een andere vrachtwagen. De bestuurder van de voorste vrachtwagen liep lichte verwondingen op, de tweede bestuurder raakte zwaargewond.

Het ongeval veroorzaakt zware verkeershinder richting Antwerpen. De files liepen op tot bijna twee uur aanschuiven. Richting Hasselt stond er een kijkfile. Omstreeks 16 uur stond er nog een file van Geel-West.

Tweede ongeval

Net voorbij het ongeval in Herentals-Industrie gebeurde opnieuw een ongeval, ter hoogte van Herentals-West/Grobbendonk. Daarbij waren een vrachtwagen en een terreinwagen betrokken. De jeep knalde er achteraan in op een vrachtwagen, die in de file stond. De chauffeur van de terreinwagen werd uit het wrak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer kan er enkel over de pechstrook voorbij.