De 3 beste films van de week
Foto: rr
Matthias Schoenaerts speelt de ‘casseroles’ van ‘le toit’ in ‘Frères ennemis’, een Frans misdaaddrama wars van clichés. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

BlacKkKlansman

Op de thee bij de KKK.


Entertainend, boos en brandend actueel als een kruis te midden van witte kappen: Spike Lee trekt een rechte lijn van de KKK naar het racisme van vandaag en Donald Trump. Explosieve cinema op zijn best.

naar de recensie >

 

 

2

Burning

Smeulend.


De Bosjesmannen hebben twee manieren om iemand uit te hongeren, zegt het mooie meisje dat hem uitvraagt. De kleine honger en de grote honger. Die laatste overvalt mensen die zich afvragen waarom ze leven en die de betekenis van het leven zoeken. En dus vertrekt ze naar Afrika. Of hij misschien voor haar kat kan zorgen?

Een verhaal van Haruki Murakami wordt prachtige cinema in handen van de Zuid-Koreaanse regisseur Lee Chang-dong. Een prachtfilm, om honger van te krijgen.

naar de recensie >

 

 

3

Frères ennemis

Banlieue-broeders.


Matthias Schoenaerts en Reda Kateb spelen twee mannen die samen opgroeiden in een banlieue. De ene werd flik, de andere bandiet. Ruben Aerts werd filmrecensent en zag solide vertolkingen ‘in een mistig grijsgebied dat de kijker dwingt om zijn vooroordelen over goed en slecht, wettig en crimineel in vraag te stellen’.

naar de recensie >