We hebben er een nieuwe literaire prijs bij
Binnenkort op de Boekenbeurs: een nieuwe prijs. Foto: Joris Herregods

De bank Fintro lanceert een nieuwe literaire prijs op de komende Boekenbeurs: de Fintro Prijs Spannende Boeken. Dat doet de bank in samenwerking met Boek.be, de belangenorganisatie van het Vlaamse boekenvak en organisator van de Boekenbeurs.

De prijs wil opkomend literair talent ondersteunen en zal niet naar een boek, maar naar een manuscript gaan van een Vlaams auteur die nooit eerder een boek heeft gepubliceerd bij een erkende uitgever.

De winnaar krijgt een bescheiden geldprijs – 1.000 euro – maar de echte hoofdprijs bestaat erin dat het boek wordt gepubliceerd door een professionele uitgever. De prijs gaat dit jaar naar een spannend boek, maar het bekroonde genre kan van jaar tot jaar wisselen.

De juryvoorzitter is misdaadauteur Toni Coppers. Het winnende manuscript zal worden gepubliceerd door Standaard Uitgeverij.

Fintro sponsort een gelijkaardige prijs op de Foire du Livre in Brussel, waarmee de Boekenbeurs samenwerkt vanaf dit jaar. De winnaar van de Fintro Prijs Spannende Boeken zal worden bekendgemaakt op die Foire du Livre, in februari 2019.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig